تهدید فیسبوک به قطع خدمات در اروپا

ماه گذشته، «کمیسیون حفاظت از دادههای ایرلند»، قانون ممنوعیت ارسال اطلاعات کاربران کشورهای عضو اتحادیه اروپا به آمریکا از طریق فیسبوک را در دستور کار خود قرار داد. اکنون، فیسبوک نسبت به تصمیم این کمیسیون واکنش نشان داده و اعلام کرده که اگر این قانون اجرایی شود، خدمات خود را از اروپا قطع میکند.
شهریور ماه امسال، کمیسیون حفاظت از دادههای ایرلند، با طرح دلایل امنیتی و طی حکمی، انتقال اطلاعات کاربران کشورهای عضو اتحادیه اروپا را از طریق فیسبوک به آمریکا ممنوع اعلام کرد و تا پایان ماه سپتامبر به شرکت فرصت داد تا اعتراض خود را نسبت به حکم مطرح کرده یا دفاعیاتش را ارائه دهد.
در صورتی که چنین حکمی به مرحله اجرا درآید، نه تنها فیسبوک، بلکه سایر شرکتهای بزرگ فناوری آمریکا در ایرلند با مشکلاتی رو به رو خواهند شد. فیسبوک نیز اعلام کرده اگر چنین حکمی اجرایی شود، ممکن است اروپا را ترک کند.
سخنگوی فیسبوک اعلام کرد که قصد تهدید کردن ندارد و اجرای چنین حکمی به صورت طبیعی منجر به خروج شرکت از اروپا میشود و فیسبوک دیگر نمیتواند در اروپا به فعالیت خود ادامه دهد.
مشاور حقوقی فیسبوک اعلام کرد:
«درصورتی كه فیسبوک در معرض تعلیق انتقال اطلاعات كاربران به ایالات متحده قرار گیرد، واقعا مشخص نیست که چگونه و تحت چه شرایطی بتواند سرویسهای فیس بوک و اینستاگرام را در اتحادیه اروپا فعال نگه دارد.»
این نخستین بار نیست که ایرلند چنین برخوردی با فیسبوک انجام میدهد. در سال 2011 نیز شکایتی علیه فیسبوک مطرح شد که در آن حفرههای امنیتی فیسبوک مورد توجه قرار گرفته بود. پرونده تا دو سال هم بسته نشد و سال 2015، شکایت دیگری نیز در دادگاه عالی ایرلند به شکایت قبلی اضافه شد.
مستندات حقوقی دادگاه عالی ایرلند نشان میدهد که فیسبوک و بسیاری از شرکتها، سازمانها و موسسات، برای انتقال دادهها بین اتحادیه اروپا و ایالات متحده، به انتقال داده بین اروپا و آمریکا اتکا دارند اما اگر روشی ایمن و قانونی برای انتقال دادهها وجود نداشته باشد، میتواند آسیبهای جبران ناپذیری بر اقتصاد و امنیت کشورها وارد کند.
حال باید ببینیم آیا حکم به مرحله اجرا درخواهد آمد یا خیر. همچنین آیا فیسبوک به فعالیت خود در اروپا ادامه خواهد داد یا خیر.
دیدگاهتان را بنویسید