چگونه لپ تاپ خود را هنگام بازی کردن خنک نگه داریم؟

شکی نیست که لپتاپهای گیمینگ محصولات جذابی هستند. به هر حال، کی از داشتن یک کامپیوتر قدرتمند و قابل حمل بدش میآید؟ اما آنها یک مشکل بزرگ دارند و آن هم خنککنندگیست. در این راهنما، میخواهیم نحوه خنک نگه داشتن لپتاپ خود موقع بازی کردن را توضیح دهیم. با ما همراه باشید.
قدم اول: قرارگیری درست
هنگام استفاده، لپتاپ ترجیحا باید روی یک سطح تخت و محکم قرار بگیرد – مخصوصا موقع اجرای کارهای سنگین.
وقتی که آن را روی سطح نرمی همچون تخت خواب یا پایتان قرار میدهید، جلوی جریان هوا از طریق فنهای پایینی لپتاپ را میگیرید و برای سیستم خنککنندگی مانع ایجاد میکنید. اما اگر آن را روی یک سطح سخت قرار دهید، پایه لپتاپ آن را کمی بالا میبرد تا به فنها اجازه دهند کارشان را انجام دهند.
اگر واقعا سطح سخت مناسبی برای لپتاپتان ندارید، یکی از این دو کار را انجام دهید:
- آن را جوری روی پایتان قرار دهید که جلوی جریان هوا را نگیرید.
- از یک جسم سخت کوچک، همچون یک کتاب یا جعبه، به عنوان یک پایه استفاده کنید و لپتاپ را بالا ببرید.
قدم دوم: نظافت
وقتی که هوا دائم در لپتاپ جریان داشته باشد، بدیهیست که سر و کله گرد و خاک هم پیدا میشود. راهی برای جلوگیری از جمع شدن گرد و خاک وجود ندارد و بهترین کاری که میتوانید انجام دهید این است که لپتاپ را هر سه تا شش ماه تمیز کنید.
یک قوطی اسپری هوای فشرده تهیه کنید تا بتوانید بدون نیاز به باز کردن لپتاپ آن را تمیز کنید. مطمئن باشید که لپتاپ خاموش باشد و کمی هم خنک شده باشد. داخل گریلهای فن لپتاپ را اسپری کنید و سپس لپتاپ را تکان دهید. این کار را انجام دهید تا مطمئن شوید دیگر گرد و خاکی بیرون نمیآید.
قدم سوم: خنککنندگی اضافه
جدا از این که باید مطمئن باشید خنککنندگی خود لپتاپتان بیمشکل کار میکند، میدانستید میتوانید خنککننده لپتاپ یا کولینگ پد هم تهیه کنید؟
آنها برای جلوگیری از داغ شدن لپتاپ عالی هستند. نحوه کارشان هم ساده است: آن را روی یک سطح قرار میدهید و لپتاپ هم روی آن میگذارید. کولینگ پد را از طریق پورت USB به لپتاپ وصل میکنید و تمام. فنها کارشان را انجام میدهند و حتی هنگام گیمینگ هم از افزایش بیش از حد دما جلوگیری میکنند.
اگر همه این کارها را انجام دادید و باز هم درگیر داغ شدن لپتاپ بودید، پس پای یک مشکل نرمافزاری و سختافزاری وسط آمده است.
سختافزار بیش از حد ضعیف
درست است که کارت گرافیک به خودی خود باعث افزایش دما میشود، اما اگر از یک GPU ضعیف با بازیهای مدرن بیش از حد کار بکشید، دما میتواند از کنترل خارج شود. مخصوصا اگر لپتاپتان دارای چیپ گرافیکی موجود در CPU باشد.
پس اگر دیدید که هم افت راندمان دارید و هم دما بالا رفته، معنیاش این است که دمای پردازنده گرافیکیتان وارد مرزهای خطرناک شده است. اگر نظافت لپتاپ و استفاده از کولینگ پد کمکی نکرد، دو کار میتوانید انجام دهید.
- گرافیک بازی را کاهش دهید. این گونه کارت گرافیک کمتر کار میکند و حرارت کمتری هم تولید میکند. ابتدا تنظیمات پرمصرفی همچون Anti-Aliasing یا Ambient Occlusion را کاهش دهید و اگر کافی نبود، رزولوشن را پایین بیاورید.
- یک کارت گرافیک اکسترنال بخرید. با این کار هم میتوانید راندمان را بالا ببرید و هم از حرارت تولیدی داخل لپتاپ بکاهید. اما در جریان باشید که آنها گران هستند و نیازمند یک CPU به اندازه کافی قدرتمند هم هستند تا باعث ایجاد گلوگاه (Bottleneck) نشوند.
فنهای خراب
اکثر لپتاپهای مدرن چندین فن داخلی دارند تا قطعاتشان را خنک نگه دارند. حتی اگر یکی از آنها مشکل پیدا کند، لپتاپ در خنککنندگی به مشکل میخورد.
بهترین کاری که بدون باز کردن لپتاپ میتوانید انجام دهید این است که به صدای فنها گوش دهید. لپتاپ را تحت فشار بگذارید تا فنها با سرعت زیاد کار کنند، و سپس به صدایشان گوش دهید. اگر صداهایی همچون تلق تلق کردن و سایر صداهای غیرعادی شنیدید، یا این اکه اصلا چیزی نشنیدید، بدانید که یک فن خراب شده یا حتی از کار افتاده است.
از آن جایی که تعمیر لپتاپ همچون کامپیوترهای دسکتاپ آسان نیست، بهتر است آن را به دست یک حرفهای بسپرید. در جریان هم باشید که باز کردن لپتاپ به احتمال قوی میتواند گارانتی آن را باطل کند.
منبع: GamingScan
دیدگاهتان را بنویسید